Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

tisdag 14 december 2010

Vegetarisk soppa

När Hanna var liten sa hon alltid "Näää, man kan ju inte äta djur". Jag var helt övertygad om att hon skulle bli vegan när hon förstod att vi faktiskt äter djur. Men barn är kloka och flexibla. En dag kom hon hem från dagis och deklarerade att skinka var gris, och det tyckte hon var helt fantastiskt. Hon frågade vad allt var för djur, till och med grönsakerna. Men när käre morbror på Gotland sa att man skulle äta Kanin - där gick gränsen för vad som var möjligt. När Hanna var 7 år var vi på Kuba. Hanna kunde inte läsa så bra, framförallt inte "Kubiska". Som tur var fanns det bilder på vad som serverades på buffén. En dag var där en kanin. Hanna utropade: "Morbror har rätt! Man kan äta kanin! Det vill jag göra!" Därefter var kanin en av favoriterna.

Ikväll var dock Hanna trött på att äta djur. Varför måste jag alltid äta kött? Kanske vegantiden kommer nu? Dock kunde hon tänka sig äta toast med skinka så det kanske inte är någon fara? Jag gjorde istället ytterligare en repris från den här bloggen: Bulgarisk Linssoppa.

Ikväll piffade jag dock upp den genom att dubbla buljongtärningarna, skiva i ett par potatisar som fick koka med och servera med creme fraiche. Mycket fräscht och gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar