Väl hemma måste jag ta itu med middagen. Den käre maken arbetade till 18:00, och som alltid med de normala arbetstiderna sov han dåligt inatt. Jag scannade kylen och hittade en hel färsk kyckling. Inspirerad av ett tidigare recept gjorde jag Honungskyckling i lergryta med viss modifikation. Nytt namn är Honugskyckling i lergryta med Limetouch.
- En hel kyckling
- 0,5 dl olja
- 5 msk soja
- 2 msk honung
- Salt, peppar, grillkrydda
Sätt lergrytan i blöt ca 15 min. Blanda olja, soja, honung och kryddor. Hetta upp dem i en kastrull. Lägg kycklingen i lergrytan och häll över oljeblandningen. Sätt in lergrytan i kall ugn, sätt värmen på 200 gr i 1,5 timmar.
Häll av buljongen i en kastrull och blanda i 2 dl grädde och en halv lime. Koka ihop till en behaglig sås.
Servera med fullkornsbulgur.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar