Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

lördag 18 december 2010

Lergryta kyckling och lime

Efter dagens pepparkakshusbygge blev det en lite shoppingrunda på Frölunda Torg. Idag är stora julklappshandlingsdagen. Vi har ju handlat det mesta, men Hanna ville ha klart sina klappar. Pappa, Mamma (inte idag) Farmor och Faster. Vad vi handlade förblir en hemlighet ett tag till.

Väl hemma måste jag ta itu med middagen. Den käre maken arbetade till 18:00, och som alltid med de normala arbetstiderna sov han dåligt inatt. Jag scannade kylen och hittade en hel färsk kyckling. Inspirerad av ett tidigare recept gjorde jag Honungskyckling i lergryta med viss modifikation. Nytt namn är Honugskyckling i lergryta med Limetouch.

  • En hel kyckling
  • 0,5 dl olja
  • 5 msk soja
  • 2 msk honung
  • Salt, peppar, grillkrydda
Sätt lergrytan i blöt ca 15 min. Blanda olja, soja, honung och kryddor. Hetta upp dem i en kastrull. Lägg kycklingen i lergrytan och häll över oljeblandningen. Sätt in lergrytan i kall ugn, sätt värmen på 200 gr i 1,5 timmar.

Häll av buljongen i en kastrull och blanda i 2 dl grädde och en halv lime. Koka ihop till en behaglig sås.

Servera med fullkornsbulgur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar