Jag frågade Hanna, "om du skulle laga mat ikväll vad skulle du laga då?" "Någon god soppa" blev svaret. Sagt och gjort, jag googlade fram en köttfärsgulasch och satte igång.
- 500 g nötfärs eller blandfärs
- 2 stora gula lökar
- 3-4 vitlöksklyftor
- 3-4 msk tomatpuré
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk sambal oelek
- ½ msk rödvinsvinäger
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 4-5 morötter
- 1,5 liter vatten
- 2 köttbuljongtärningar
- Salt
- Peppar
- 4 matskedar olivolja
Skär paprika, morötter och gul lök i centimeterstora bitar, hacka vitlöken.
Fräs gul lök och vitlök blank i olivolja i en stor gryta.
Tillsätt tomatpuré, paprikapulver och sambalolek och låt det fräsa en stund, fortsätt med vatten, vinäger och morötter. Låt koka upp och småsjud ca 10 minuter.
Fräs under tiden köttfärsen i en stekpanna tills den smular sig. Salta och peppra.
Häll färsen i grytan med buljong och lök, tillsätt paprikan. Låt sjuda ytterligare ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar om det behövs.
Jag serverade med en klick creme fraiche, det blev pricken över i.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar