Efteråt åkte vi till kvantum och handlade ingredienser till en fisksoppa med fänkål och apelsin som fanns i ICAs reklamblad i dag.
- 400 g torskfiléer
- en skiva laxfilé
- En näve räkor
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 8 dl fiskbuljong
- 1 paket krossade tomater 500 g
- Ett fänkålsstånd
- 1 apelsin
- salt, kajennpeppar
Skölj apelsinen, riv av skalet och pressa ur saften. Tillsätt fisken och apelsinsaften i grytan och sjud 3 - 5 minuter.
Rör ner räkorna och apelsinskalet. Smaka av med salt och kajennpeppar.Servera soppan med matyoghurt och bröd.
Vi fick göra två varianter av den här soppan, en med och en utan apelsin. Min käre make är mer än lovligt skeptisk till frukt i mat. Soppan blev jättegod, dock med undantag av den frysta fisken. Nästa gång blir det färska råvaror.
Idag är det tredje advent. Tredje ljuset är tänt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar