Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

söndag 12 december 2010

Soppa med fisk igen

Idag var Hanna och klippte sig. Vi ville att hon skulle klippa sig idag. Igår var det balettföreställning och det förenklade med lite längre lugg när hon skulle sätta upp håret. Imorgon ska hon vara med i Dalaskolans luciatåg, då är det roligt att vara fin i håret. Vi hade svårt att komma fram på telefon till Hår och sånt där hon brukar klippa sig. Igår gick vi in och då fanns det bara tider hos Lärlingen Elin. Jag kan berätta att det var inget att oroa sig för, hon blev jättefin!


Efteråt åkte vi till kvantum och handlade ingredienser till en fisksoppa med fänkål och apelsin som fanns i ICAs reklamblad i dag.


  • 400 g torskfiléer
  • en skiva laxfilé
  • En näve räkor
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 8 dl fiskbuljong
  • 1 paket krossade tomater 500 g
  • Ett fänkålsstånd
  • 1 apelsin
  • salt, kajennpeppar
Skär fisken i kuber, ca 2 x 2 cm. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan i en kastrull. Tillsätt buljongen, tomater och fänkål. Låt det sjuda under lock ca 10 minuter.

Skölj apelsinen, riv av skalet och pressa ur saften. Tillsätt fisken och apelsinsaften i grytan och sjud 3 - 5 minuter.

Rör ner räkorna och apelsinskalet. Smaka av med salt och kajennpeppar.Servera soppan med matyoghurt och bröd.

Vi fick göra två varianter av den här soppan, en med och en utan apelsin. Min käre make är mer än lovligt skeptisk till frukt i mat. Soppan blev jättegod, dock med undantag av den frysta fisken. Nästa gång blir det färska råvaror.

Idag är det tredje advent. Tredje ljuset är tänt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar