Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

onsdag 1 december 2010

Det värmer så gott!

Idag har jag varit på mitt första julbord. Hela enheten blev bjuden på Granlidens äldreboende där de har ett fint tillagningskök. Det var ett litet enklare med två sorters sill, lax, ägghalva med räkor, skinka och köttbullar. Det mesta funkade till GI, inlagd sill är inte det bästa, och vörtbrödet fick jag hoppa över. Men en liten potatis tog jag i alla fall. Gott och trevligt var det.

Det är fortfarande ett isande kallt snölandskap utanför fönstret. Min käre make bjöd på en rykande krämig champinjonsoppa när vi kom från baletten. Receptet var hämtat från Tasteline:

http://www.tasteline.com/recept/Champinjonsoppa

Visst var det soppa igår också, men det är extra gott när man kommer in från kylan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar