Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

måndag 6 december 2010

Endiver á la Ernst

Idag har jag varit på ett konferenshotell, Kusten, hela dagen. Ett ganska enkelt ställe där men i och för sig får goda, rejäla frukostmackor och goda bakverk till fikat, men jag saknar som vanligt lite GI-alternativ. Till lunch var det ett bra salladsbord med soppa och till varmrätt valde jag en köttfärsbiff. Istället för att äta den kokta potatisen valde jag att ta en omgång sallad till. (Den kokta potatisen är ganska intetsägande, vem tycker egentligen att den är god? Den har en hemsk konsistens och smakar i princip ingenting. Sen finns det förstås andra potatisrätter som smakar gott.)

Till kvällen blir det en favoritförrätt, endiveblad med ädeloströra. Hämtat från sommar med Ernst. En riktig höjdare faktiskt. Ja, rätten inte Ernst.

  • 1 st endive
  • 100 g ädelost
  • 125 g Creme Fraiche
  • 1 dl valnötter
  • 0,5 dl hasselnötter
 Ta loss endivebladen och lägg dem på ett fat. Mosa ihop ädelost och creme fraichen. Klicka på röran på endivebladen. Hacka nötterna och strö över.


Till varmrätt serveras fläskfilé med gräddkokta champinjoner, blomkål och broccoli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar