Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

söndag 19 december 2010

Lax och curry - vilken soppa

4:e advent och det har snöat ett dygn. Tänk vilket vinterlandskap vi har haft hela december. Jag har aldrig varit med om något liknande här i Göteborg. Käre maken arbetar och det är jag som får stå för matlagningen. Jag tänkte mig senapskotletter till kvällen. Det blir väl mycket kött ibland och jag rotade runt i frysen ett tag innan jag hittade laxkotletter som jag tillredde till lunch. Det blev en god laxsoppa med curry. 2 portioner
  • 2 laxkotletter (tinade)
  • 3 charlottenlökar
  • ½ Purjolök
  • 1 röd paprika
  • några broccolibucketter
  • Några färska champinjoner
  • ½ liter fiskbuljong
  • 1 tsk curry
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk oregano
  • Salt, peppar
Skiva champinjoner, lök, purjolök. Skär tärningar av paprikan. Fräs i olivolja tillsammans med broccolibuketterna. Blanda i kryddorna och låt de fräsa med i slutet. Häll på buljong och grädde. Koka i 5 minuter. Skär laxen i tärningar och lägg dem i soppan. Koka ytterligare några minuter så att laxen blir färdig.

Betyg 4av 5 gav Hanna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar