Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

fredag 17 december 2010

Glashalt och fredagsmys

Igår gjorde min käre make en god pasta med lax. Såsen var nog en hopkokt grädde med vitt vin, strimlad lax och, med all säkerhet, frysta ärtor. När han skulle ta ärtorna ur frysen åkte dom ur påsen och nu har vi lösfrysta ärtor.


Jag skulle vara på ett möte på Granliden på morgonen. Risk för blixthalka gjorde att jag startade resan med marginal. Jag kom fram i god tid och sista gatan var framför mig. Där stod en bil på tvären, det gick inte att ta sig förbi. Jag kollade med min chef via mobil och fick en alternativ väg. Efter 500  meter stod ytterligare en bil på tvären. Ja, ja det var bara att vänta. Jag skulle uppskatta att det tog  20 min, sen kunde hela kön köra. Efter  två kurvor var det stopp igen. Tredje bilen framför mig hade blivit fastkilad av en cementbil på glid.... Där blev vi stående i två timmar. Så småningom fick vi komma vidare och på glansis och kanande på tvären tog vi oss den sista biten. En halvtimme innan lunchen(julbord)skulle serveras.Båda mötesledarna hade suttit i samma kö som mig så något möte blev det inte, bara en fikastund för dem som tagit sig fram. Sen for vi hem på en väg som numera var sandad. Gudskelov!

Ikväll är det fredag, en vecka till jul! Min käre make hade gjord rostbiff, Rösti till icke-GIare, blomkål och broccoli till oss bekännare och den berömda Café de Paris.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar