Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

torsdag 2 december 2010

Medelhavslängtan

Ikväll kom jag hem och den käre maken hade förberett en favorit Medelhavsburgare
Men, han hittade inte receptet så jag fick hjälpa honom att leta i vår personliga kokbok efter det. Rätten är en favorit sedan 8 år. Det vet jag genom att jag kommenterade på ICAs receptsida och skrev följande:

"2002-08-24 Yvonne Hjertonsson
Jag serverade biffarna med fetaostsås (youghurt, fetaost och vitlök). Min 4-åriga dotter som varken tycker om fetaost eller oliver kallade biffarna för godisburgare."
  • 10 svarta oliver utan kärnor
  • 75 g fetaost
  • 400 g lammfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk färsk basilika
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olja
  • 2 stora tomater
  • 750 g klyftpotatis hemgjord eller djupfryst
Hacka oliverna. Tärna fetaosten. Blanda lammfärs med vitlök, finhackad basilika, salt och svartpeppar. Rör i oliv- och fetaosthack. Forma till 8 biffar. Stek biffarna 4 minuter per sida i olja, gärna olivolja, i en stekpanna. Lägg biffarna på ett fat.
Ursprungligen ska man servera med klyftpotatis, men det går lika bra med gratäng på broccoli och tomat. Ikväll blev det också en liten grekisk sallad vid sidan om.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar