Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

fredag 31 december 2010

Enkel Nyårsmeny

Så har vi då kommit till årets sista dag. Kylan har släppt sitt grepp lite och på dagen har vi haft sol och bara någon grad minus.

Till lunch gjorde min käre make en Snabb och god skinkgryta.

  • 600-700 g picnicbog
  • 2-3 gula lökare
  • 3-4 msk tomatpuré
  • 5 dl köttbuljong
  • 2 dl creme fraiche
  • Paprika, salt, peppar
Smörfräs hackad lök och lägg i en gryta. Strimla picnicbogen och bryn den innan du lägger den i grytan. Krydda och tillsätt tomatpuré och buljong. Låt puttra i 20 minuter.

Rör ner creme fraiche. Smaka av, grytan blir väldigt mild av creme fraichen. Vi serverade Bulgur till.



Ikväll ska vi åka med den käre maken när han kör till arbetet. Vi ska titta på GPs årliga fyrverkeri. Sen vankas det nyårsmeny som Hanna har valt, Tacos och Chokladmousse.

GOTT NYTT ÅR!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar