Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

måndag 15 november 2010

Tre små rätter och Mongolian Barbeque

Igår var det Fars Dag. På Mors dag brukar många gå på restaurang för att Mor ska slippa laga mat för en gångs skull. Hos oss gäller det för Far. Han lagar alltid maten.

Till lunch hade vi tre små rätter hemma. Vi stekte rimmat sidfläsk. Till det åt Hanna stuvade makaroner, den kära maken bruna bönor och själv åt jag stuvad vitkål. Den stuvade vitkålen var ett nytt recept.

1/2 vitkålshuvud (ca 500 g)
2 dl crème fraiche
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
lite persilja-
 
Koka vitkålen. Blanda creme fraiche med lite kokvatten (ca 1 dl) krydda och blanda i vitkålen. Snabbt och lätt. Nästa gång utesluter jag kokvattnet så blir den nog lite tjockare. Jag vill dock varna. Känner du för stuvad vitkål, välj inte denna. Känner du för en creme fraiche-rätt så är denna utmärkt. 
 
Till kvällen besökte vi Restaurang Bamboo. De har en buffé där man plockar ihop råa ingridienser som man sen tar till kocken som wookar dem. Gott, men man blir väääldigt mätt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar