Innan shoppingen förberedde jag kvällens förrätt. Spenatpannacotta med rökt lax. Receptet hämtade jag från boken GI-noll. Författaren Sten Sture Skalderman har själv hittat receptet i Hemmets veckotidning:
- 100 g rökt lax
- 1 ½ blad gelatin
- 1 ½ dl vispgrädde
- 150 g hackad fryst spenat
- 1 dl turkisk youghurt
- rivet citronskal
- 1 msk pressad citronsaft
koka upp grädden och spenaten. Krama ur gelatinbladet och lägg det i spenat och gräddblandingen. Tillsätt yoghurt och citron. Lite salt och peppar. Vänd ner strimlad rökt lax. Häll i 4 skålar och låt stelna i kylen.
Jag valde att toppa med ett par laxsstrimlor och Kalix rom.
Varmrätten var Integrali spagetti med tomatiserade räkor. Den här gången gjorde vi det enkelt och tog Dolmiosås. Först puttrade vi två skivade vitlöksklyftor och en hackad gul lök, i med dolmiosåsen och sist värma räkorna i såsen. Hannas bäst pastasås. (Kommentar från idag. )
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar