Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

söndag 7 november 2010

Tvårätters idag också

Det blev lite shopping idag också. En ny BH som satt lite snyggt och jeansleggings till halva reapriset. Det kändes bra. Min käre make fick en ny kylväska till tisdagsinköpen.

Innan shoppingen förberedde jag kvällens förrätt. Spenatpannacotta med rökt lax. Receptet hämtade jag från boken GI-noll. Författaren Sten Sture Skalderman har själv hittat receptet i  Hemmets veckotidning:

  • 100 g rökt lax
  • 1 ½ blad gelatin
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 150 g hackad fryst spenat
  • 1 dl turkisk youghurt
  • rivet citronskal
  • 1 msk pressad citronsaft
Lägg gelatinet i vatten 5 minuter
koka upp grädden och spenaten. Krama ur gelatinbladet och lägg det i spenat och gräddblandingen. Tillsätt yoghurt och citron. Lite salt och peppar. Vänd ner strimlad rökt lax. Häll i 4 skålar och låt stelna i kylen.

Jag valde att toppa med ett par laxsstrimlor och Kalix rom.

Varmrätten var Integrali spagetti med tomatiserade räkor. Den här gången gjorde vi det enkelt och tog Dolmiosås. Först puttrade vi två skivade vitlöksklyftor och en hackad gul lök, i med dolmiosåsen och sist värma räkorna i såsen. Hannas bäst pastasås. (Kommentar från idag. )



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar