Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

måndag 22 november 2010

Kyrkkaffe och stringtrosor

Idag har det snöat hela dagen. Inte för att det syns, men det känns i luften. En helt vanlig måndag med balettskjuts och därför sen middag. Hanna ska snart delta i balettföreställningar och dessförinnan ska det inhandlas rätt tillbehör. Dansläraren Natalie, som talar svengelska har sagt att de ska köpa en sorts shorts (jag har kollat in att det heter hotpants på dansbutiken) och något på S som man hade på vristen. Jag försökte med benvärmare på både engelska och svenska men det var inte det. Hanna fick i uppgift att fråga igen och skriva ner om hon inte kände igen namnet. Vet ni vad det var? Stringtrosor. De skulle dansa i vita dräkter och inga trosor fick synas. Undrar om hon brukar ha stringtrosor på vristen för det var där hon hade pekat.

Dagens lunch intogs i kyrkan. Pngstkyrkan i Frölunda har en helt OK salladsbuffé med soppa för 69 kr. Då ingår kyrkkaffe. http://frolunda.pingst.se/verksamhet/cafe-fyren/

Till middag blev det räkpasta, hämtad från favoritbloggen http://www.bloggfamiljen.se/?blog=matplatsen

500 g räkor med skal
2 schalottenlökar
smör att steka i
1 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 fiskbuljongtärning
salt
lite riven parmesan
Hacka löken fint och låt den fräsa i smöret utan att ta färg. Tillsätt creme fraiche och grädde. Smula ner buljongtärningen och smaka av med salt. Låt puttra på svag värme och skala under tiden räkorna. (Fast jag tog färdigskalade frysta och bloggade under tiden istället.) Ta kastrullen från plattan , rör ner räkorna och låt dem bli varma. Blanda med nykokt fullkornspasta och strö lite färskriven parmesanost över.

MUMS!
Jag öppnade en baginbox vitt vin eftersom jag var helt övertygad om att det skulle vara vin i såsen. Men det skulle det inte. Ja, ja, jag tog ett glas till istället. Ett Beringer Chardonnay, lätt och svalt. Pricken över i.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar