Dagens lunch intogs i kyrkan. Pngstkyrkan i Frölunda har en helt OK salladsbuffé med soppa för 69 kr. Då ingår kyrkkaffe. http://frolunda.pingst.se/verksamhet/cafe-fyren/
Till middag blev det räkpasta, hämtad från favoritbloggen http://www.bloggfamiljen.se/?blog=matplatsen
500 g räkor med skal
2 schalottenlökar
smör att steka i
1 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 fiskbuljongtärning
salt
lite riven parmesan
2 schalottenlökar
smör att steka i
1 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 fiskbuljongtärning
salt
lite riven parmesan
Hacka löken fint och låt den fräsa i smöret utan att ta färg. Tillsätt creme fraiche och grädde. Smula ner buljongtärningen och smaka av med salt. Låt puttra på svag värme och skala under tiden räkorna. (Fast jag tog färdigskalade frysta och bloggade under tiden istället.) Ta kastrullen från plattan , rör ner räkorna och låt dem bli varma. Blanda med nykokt fullkornspasta och strö lite färskriven parmesanost över.
Jag öppnade en baginbox vitt vin eftersom jag var helt övertygad om att det skulle vara vin i såsen. Men det skulle det inte. Ja, ja, jag tog ett glas till istället. Ett Beringer Chardonnay, lätt och svalt. Pricken över i.
MUMS! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar