Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

tisdag 9 november 2010

Fulöl och Finöl

Öl är totalförbjudet för GI-are. GI-värdet är 110=jättehögt GI-värde. Öl burkar hamna högre än rent socker i GI-tabellen och en sejdel innehåller socker motsvarande 14 sockerbitar. Vad gör då en ölälskare som äter enligt GI?

Jag har testat GI-öl (Pripps blå Pure) som har ett mycket lägre GI-värde. Du kan lika gärna ta vanlig öl och späda ut det med hälften vatten. Hela njutningen är borta.

Jag rekommenderar en 33 cl Brewdog 77 Lager. En smakrik skotsk öl som dessutom bara innehåller 4,9 % alkohol. Man blir salig av en flaska. Är det fest kan man fortsätta med torrt vin som har ett GI-värde nära noll. Eller vatten, då kan man till och med köra hem.

Hos oss känns det som fest varje dag min käre make lagar mat. Idag blev det den berömda fiskskoppan som jag skrivit om i tidigare inlägg. När det snöar och polarvindar viner utanför smakar den extra bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar