I min familj var pappa kärnan i matlagningen. Mamma jobbade i äldreomsorgen och var ofta borta på kvällarna. Pappa fixade middagen. "Rädd kyckling-soppa", pannkaka på torsdag, potatisbullar med rester, ibland var de gröna; då innehöll de spenatrester. På lördagar var det alltid kokt korv till förrätt och risgrynsgröt till efterrätt.
Men min mamma kunde hon med. Hennes specialitet
Paprikagryta lever vidare genom min käre make, kärnan i vår familjs matlagning. Ursprungligen så var det sidfläsk i. Var det hemslaktad gris så kunde svålen ha borsten kvar. :-((
- 500 g grytbitar av Fläskkött
- 1 stor lök
- 1 stor skivad vitlöksklyfta
- 1 ½ paprika, gärna av olika färger
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 1 burk krossade tomater, gärna Polpa
- paprika, svartpeppar, chili, en gnutta socker
Stek lök och kött. Koka kött och lök i 45 min. Lägg i paprikan och koka i ytterligare i 45 min. Servera med fullkornsbulgur. För övriga familjen går det bra att äta grytan med ris. Min mamma serverade alltid med sin favorit potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar