Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

tisdag 16 november 2010

Vad äter man istället för potatis?

Vår matkulturs centrum är potatis. Min mamma trodde till och med att potatis var det vår siameskatt längtade efter när han jamade. Vad ska man då som svensk äta istället. Fullkornspasta går an, bulgur likaså men ris och couscous är inte tillåttet. Iakta dina lunchkamrater. Är det någon som äter bara broccoli eller blomkål till köttet så är det nog en GI-are.

Idag hade jag de tidigare berömda Franska mustiga köttbullarna med mig till lunch. Jag hade bråttom och tog en näve fryst broccoli som tillbehör. Suveränt, lägg på tallriken och micra tillsammans med maten du ska värma.

Idag var det inköpsdag och jag fick följa med Käre maken. Vi var på ICA Maxi på Allum medan dottern hade musikalteaterklass. Vi hittade billig fläskfile som vi skivade och stekte. Till det var det grillad tomat och stekta champinioner. Och en god skål sallad. En dressing bestående av balsamvinäger och basilikaolja med kryddor till var pricken över i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar