Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

söndag 28 november 2010

Längtar till Gran Canaria

Idag är det första advent, ljuset är tänt!



Nu är det bara 5 veckor kvar, sen bär det av till GC. Just nu känns det ofattbart att det kommer vara runt 20gr ute, Vi har haft -8gr  och hårda vindar. Snön ligger där den ligger, eller förresten så blåser den omkring. Egentligen hade vi tänkt gå på Liseberg idag, men vi bedömde att det blev för kallt. Liseberg kan vara tröttsamt på sommaren. Lägg till att man fryser dessutom så förstår ni.

Hanna flög iväg till en kompis efter frukosten. Vi tog fram fläskkotletter till lunch, men hon hade redan ätit korv och Pasta när vi ringde. Ja, ja, man ska ju äta mycket kött...


Till kvällen gjorde vi Paella med lite GI-inriktning:

  • Två stora kycklingfiléer
  • paprika, salt, peppar, oregano, cayenne
  • mycket räkor
  • starka korvar, jag rekommenderar Freistar Bayern Cabanossy Paprika
  • Wookad sparris
  • Mycket paprika
  • Mycket gröna ärtor
  • 1 gul Lök
  • 1 klyfta Vitlök
  • 1 pkt saffran
  • 1 buljongtärning
  • Vildrisblandning
  • ½ dl vitt vin
Krydda och sätt in kycklingfiléerna i ugnen. Fräs löken. Häll i ris och saffran och fräs en stund till. Häll på vatten i förhållande till riset, tillsätt buljongtärningen och koka 15 min. Häll på vinet, tillsätt ärtor och kyckling och koka ytterligare 5 min. stek korven och sparrisen. Lägg till sist i sparris, korv och räkor och blanda runt.

Espana, here wee come!



Och så, en vinrekommendation från en helt annan sida av vårt jordklot.


http://www.menyse.com/3.17902/varufakta/tamburlaine-shiraz-cabernet-sauvignon/
Ett vin från Australien, som med sin ekkaraktär förde tankarna till Spanien. Fanns i min vinkyl som jag fick i 50-årsgåva från närmaste släktingarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar