Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

fredag 5 november 2010

Spöken på vift

Ikväll är det alla helgons afton. I söndags var det allhelgonaafton. Vad är det för skillnad? Ja, inte vet jag, men det går bra att använda båda dagarna till bus eller godis. Isöndags var Hanna ute med Johanna och Jenny och kom hem med en korg med ca halvkilot godis. Då var hon spöke. Ikväll är hon ute med Majs och någon mer, nu som häxa.

Middagen idag blev vegetarisk. Vår klassiska blomkålsgratäng:

Koka ett blomkålshuvud. Lägg i en ugnsfast form. Blanda 1 dl creme fraiche med 1 dl kesella. Ca 1 dl riven ost, ett ägg, salt och peppar. Häll blandingen över blomkålen och in i ugnen 200 grader ca20 minuter. Mums!

Ingen bild blev det, och det är väl ingen bildsensation. Däremot kunde jag inte låta bli att ta bild på min frukost. Jag gjorde en omelett som jag fyllde med den numera berömda brieosten. Vilken oväntad njutning! Den blev krämig och härlig och tog max 2 minuter att tillreda. Och sedan det smakrika nespressokaffet.Man kan leva på det en hel dag!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar