Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

måndag 8 november 2010

Dagens middag tillreddes av min käre make medan jag hämtade Hanna på baletten. Frissan har hon fixat själv, och hon är så fin i den. Svårt att fatta att hon är bara tolv!


Enligt GI är det förbjudet att äta vitt ris. Länge letade jag efter alternativet vildris. Till slut hittade jag det på ICA Kvantum. Till ett skyhögt pris. En lite påse för närmare hundra kronor. Ikväll testade jag för första gången.  


Vildris innehåller betydligt mindre GI än vanligt ris.

Ris, basmati 50
Ris, långkornigt amerikanskt 48
Ris, naturris 50
Ris, rundkornigt 72
Ris, råris 55
Ris, snabbris 90
Ris, vildris 35





Vildris är en ettårig vattenväxt som finns i Nordamerika där den ursprungligen utnyttjades av indianerna. Den ser ju allt annat än läcker ut. Den går att äta men jag tror att det krävs en viss träning innan man älskar den. Familjen hade en diskussion om hatkärlek när vi smakade på den. Min käre bror kanske kan förnimma doften om jag säger Yerba-te.

Till riset serverades kyckling tillredd i lergryta med broccoli och gräddsås till.



Kyckling i lergryta är outstanding!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar