Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

torsdag 4 november 2010

Fläskfia

Mat är gott, men gillar jag egentligen att laga mat? Ja, inte vanligtvis men GI passar mig ganska bra. Det är enkelt när man får använda grädde och ost. Och jag gillar att prova nytt, jag är bäst på att laga sånt som ingen vet hur det ska smaka. Och mycket har jag lärt min käre make äta som han inte visste att han tyckte om.

Gårdagens inköp resulterade som sagt i ett smockfullt kylskåp. När jag botaniserade ikväll så hittade jag benfri fläskkotlett. En halv Brieost karvade jag redan på i morse och nu kom den till användning igen. Jag gjorde ostfylld fläskkotlett.

Skär fläskkotletterna rätt tjockt. Skär ett snitt i fläskkotletten och fyll med oregano och brie. Krydda med salt och peppar. Stek kotletterna, häll på grädde och smula ner lite buljongtärning. Låt puttra en stund. Servera med valfria tillbehör. Hanna valde pommes. Själv gratinerade jag tomat och broccoli med getost.















Apropå fläskfia; trots helgens fusk håller jag måttet sedan förra veckan, - 8 kg sedan start. Mycket kommentarer på jobbet, frågor om jag gått ner i vikt och komplimanger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar