Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

tisdag 23 november 2010

Intresset för min kost

Vad tror ni är mest intressant i min blogg? Tänk på vad ni skriver i bloggrubriken, det lockar läsare! I gårdagens inlägg skrev jag om stringtrosor och kyrkkaffe. Inlägget handlade om klädseln till balettföreställningen och om lunchbuffén i pingstkyrkan. När läsarsiffrorna skenade trodde jag, okyrklig som jag är, att det var pingstkyrkan som drog till sig intresse. Men - icke, det var stringtrosorna. Jag lades omedelbart upp på en sida som redovisar bloggar som skriver om stringtrosor. ! . http://www.stringis.com/  Ja, ja, trosorna sitter säkert bättre om man inspireras av min dagliga kost. :))

Dagens middag var trerätters. Min käre make är ledig dag 2 av 3 och hade en massa inspiration och lördagskänsla. Det blev en räkkocktail till förrätt.


Därefter blev det entrecote med bearnaisesås, broccoli och sparris. Mmmm. Jag kan rekommendera en färdig bearnaisesås: Lohmanders Den återfinns på burk i kyldisken och är nästan i klass med käre makens hemgjorda.

Sen, trots GI-löften, blev det en liten dessert. Färska björnbär med en klick glass, SIA vanilj. Alldeles lagom avrundning, förutom att jag blev proppmätt.


Till maten blev det ett ekologiskt rödvin Zeta montepulciano d`Abruzzo. Jag drar mig till minnes att GP i helgen rescenserade vinet som ett av de bra ekologiska vinerna som finns på systemet, 5 fyrar. När jag söker på GPs inlägg får jag fram följande bedömning från maj månad.

"Man kan tycka vad man vill om matimperialisten Fernando di Luca, som lägger ut en bombmatta med oliver, oljor, vinäger, fetaost, pesto och hans moster i svenska butiker. Men om karln nu måste konkurrera med vin också så måste manvara rättvis och credda honom för den trevligt kryddiga, ekologiska lådan som passar utmärkt till rökt och lufttorkade antipasti."

Men, kanske lite decantering gör susen? Jag upplevde vinet som lite vasst och kantigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar