Dagens middag var trerätters. Min käre make är ledig dag 2 av 3 och hade en massa inspiration och lördagskänsla. Det blev en räkkocktail till förrätt.
Därefter blev det entrecote med bearnaisesås, broccoli och sparris. Mmmm. Jag kan rekommendera en färdig bearnaisesås: Lohmanders Den återfinns på burk i kyldisken och är nästan i klass med käre makens hemgjorda.
Till maten blev det ett ekologiskt rödvin Zeta montepulciano d`Abruzzo. Jag drar mig till minnes att GP i helgen rescenserade vinet som ett av de bra ekologiska vinerna som finns på systemet, 5 fyrar. När jag söker på GPs inlägg får jag fram följande bedömning från maj månad.
"Man kan tycka vad man vill om matimperialisten Fernando di Luca, som lägger ut en bombmatta med oliver, oljor, vinäger, fetaost, pesto och hans moster i svenska butiker. Men om karln nu måste konkurrera med vin också så måste manvara rättvis och credda honom för den trevligt kryddiga, ekologiska lådan som passar utmärkt till rökt och lufttorkade antipasti."
Men, kanske lite decantering gör susen? Jag upplevde vinet som lite vasst och kantigt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar