Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

söndag 27 februari 2011

Det perfekta misstaget

Idag gjorde jag Parmesanbakad lax, en favorit från den egna bloggen. I receptet står 2 laxfiléer och eftersom jag nu skulle göra 4 tänkte jag tanken att dubbla receptet i övrigt, men jag ångrade mig, det brukar bli rätt mycket sås. Sen blev det kortslutning och jag körde receptet i sitt original förutom att jag dubblade grädden. Rekommenderas. Ni skulle ha hört grymtningarna från dotter och make.

Till det hela provade jag för första gången blomkålsmos. Spännande och gott. Påminde lite om rotmos.
  • blomkål
  • grädde
  • salt, peppar, muskot
Koka blomkålen mjuk i ca 15 minuter. Mixa till mos, blanda med grädde till en bra konsistens. Krydda med salt, peppar och muskot. Ett tips: värm grädden annars blir moset kallt.''

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar