Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

onsdag 16 februari 2011

Rätt eller fel enligt GI?

Ikväll blev det en äkta svensk husmanskost Rotmos och fläsklägg! Men, hur är det med GI-värdet? Jag vägrar ju potatis men gick med på en liten portion mosad kålrot och morot. En efterforskning på internet gav ingen signal om att rotmos var OK. GI-tabellen visade GI-värde 72 för Kålrot (huuu). Men, till slut sökte jag mig till LCHF-mastern Sten Sture Skaldemans bok GI-Noll. Kålroten har en tredjedel av kolydrater mot potatis. En liten portion gjord av morot och kålrot är OK enligt honom. Och så fick det bli!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar