Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

lördag 5 februari 2011

Lördagslax

Jag har spanat lite efter recept på den goda lax som jag åt på Kustens Hotell. Det finns massor av varianter men idag gjorde jag följande:

Lax med fetaosttäcke
  • 4 laxfiléer
  • 2dl creme fraiche
  • 200 g fetaost
  • Salt, peppar, lime, färsk timjan

  • 1 morot
  • 1 sötpotatis
  • 1 pasternacka
  • 1 rödlök
  • 1 liten bit rotselleri
  • 1 paprika
  • x antal vitlöksklyftor
  • färsk timjan
  • Olivolja
 Börja med rotsakerna. Skär dem i bitar och lägg i en ugnsfast form. Krydda med salt,  och peppar och ringla olivolja över. Ställ i ugn 225 gr.

Mixa fetaost och creme fraiche. Krydda med salt och peppar. Lägg laxfiléerna i en smord ugnsfast form och krydda med salt och peppar. Pressa över ½ lime. Häll på hälften av fetaostsåsen och lägg på lite färsk timjan. När rotfrukterna gräddats i 10-15 min sänker du ugnen till 175 gr. Ställ in laxen vid sidan om grönsakerna i 15 min max. Strö färsk timjan även över rotfrukterna. Servera resten av fetaostsåsen till och NJUT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar