Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

torsdag 3 februari 2011

Bamsefrukost a la LCHF

Jag har läst ett tips att avocado mognar fortare om man lägger den tillsammans med tomater. Sist vi köpte ett gäng la jag en med tomaterna, men när den var mogen hade jag ingen inspiration så den hamnade i kylen. I morse kände jag att jag behövde ta vara på den. Det blev avocado med keso och röd rom. Jag tror inte att man kan spara delad avocado så jag satte i mig hela. Jag blev så mätt att jag nästan fick magknip!




"Hälsosidorna" fick jag fram följande information. Det låter ju bra...

Avokado innehåller många olika näringsämnen och är bra för blodet, huden och håret. Avokado innehåller en del nyttiga enkelomättade fetter.

Avokado anses vara bra för levern, den renar bl.a. fettlösliga toxiner. Även bra för hjärtat.

Avokado är ett mycket basiskt livsmedel, därför bra för syra/basbalansen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar