Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

måndag 29 november 2010

En god och glad lax

Ikväll var det balettskjuts igen. Jag stack en sväng till Allum medan Hanna dansade. Jag köpte laxfilé som jag tillagade när vi kom hem. Jag har ett recept jag hittat inspirationen till från en annan blogg. Kameran var urladdad så jag fick låna Hannas kamera. Bilder tog jag, men sen kom det fram att sladden var hemma hos Maja, så jag kan inte visa dem. Istället länkar jag till inspirationsbloggen. En mycket god laxrätt. Bloggaren är bekymrad över fettet, men med GI är det inget att bekymra sig om.

http://minbrorskokbok.blogspot.com/2006/12/parmesanbakad-laxfil.html

Parmesanbakad laxfilé

  • 2 laxfiléer
  • salt, peppar oregano
  • 1,5 dl grädde
  • 1 dl creme fraiche
  • ½ citron
  • 1 dl riven parmesan
Krydda och stek laxfiléerna ett par minuter på varje sida. Häll på grädde, creme fraiche och citron. Smula över lite oregano. Låt puttra ca 10 minuter. Strö över riven parmesan och servera med bulgur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar