Sen jag börjat äta GI-kost har jag börjat gilla att laga mat. Ja, jag har alltid gillat att laga mat men bara sån som ingen vet hur den ska smaka. Med GI kommer man lätt ifrån de gamla vanorna, den bruna maten som jag är uttråkad på.
Här kommer ett tips på snabb och god festmat. Ett bra tips till fredagsmyset. En improvisation utifrån vad vi hade i kylen.
Parmesanfylld Lövbiff:
- 4 Lövbiffar
- en bit parmesanost
- 2 dl creme fraiche
- 1 klyfta vitlök
- en bit purjolök
- salt, peppar
- 2 dl vispgrädde
Krydda lövbiffarna. Blanda creme fraiche, vitlök och riven parmesanost och klicka ut dem på ena sidan av lövbiffen. strimla purjolök och strö över. Vik ihop och stek hastigt på varje sida i en stekpanna som tål ugn. Häll på vispgrädden och strö över lite riven parmesan. Ställ stekpannan i ugnen 225 grader i ca 10 minuter. Glöm inte grytlappen när du tar ut den! Äts med valfria tillbehör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar