Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

söndag 13 februari 2011

Västerbottengratäng med valfritt kött

Idag har jag provat en ny rätt som jag hittat på matklubben.se. Ursprungsreceptet är med Fläskkarré. Jag valde fläskkotletter istället och jag förstår på kommentarerna att det även går bra med fläskfilé eller kycklingfilé. Jag kan säga att jag valde att halvera mängden i allt utom köttet.

Fläskkotlett på västerbottenost
  • 4 fläskkotletter
  • 100-200 g västerbottenost
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 1 dl grädde
  • 2 msk soja
  • salt, peppar
Riv osten och bred ut i en ugnsfast form. Salta och peppra kotletterna och lägg dem över osten. Rör ihop creme fraiche, grädde och soja och häll på kotletterna. In i ugnen 200 gr en timme.

Jag serverade med bulgur och grönsaksröra - en riktig höjdare! Bulgur och grönskaker alltså. Gratängen var ingen fullpottare. Väldigt enkel att göra men jag tror att nästa gång gör jag utan soja, kanske med senap eller örter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar