Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

onsdag 27 oktober 2010

Vad går upp med en krämig soppa en regnruskig höstkväll?

När jag har en klar bild av vad vi ska ha till middag, då slår det aldrig fel. Hanna har ätit samma sak i Bamba. Idag var tanken fisk. När jag kom hem var hon frusen och hade ont i hela kroppen. Ont i halsen också så kanske det är en förkylning på gång, annars skyller hon på att de haft brottning i idrotten. Någon balett orkade hon inte med.

En bra mat under sådana här omständigheterer är soppa. Jag kan rekommendera en sida jag hittat: http://www.ciao.se/Recept_pa_nyttiga_Soppor__807367.


Idag blev det en krämig kycklingsoppa. Efter en del fadäser stod den till slut på bordet. God och krämig. (När jag skulle mixa den använde jag en mixerskål som inte höll tätt. Resultatet var soppa över hela mig, spisen och en stor del av golvet.) 
Ett tips utifrån receptet ni hittar via länken är att ta ur kycklingen innan ni mixar och sedan lägga tillbaka den i småbitar. Min erfarenhet sedan tidigare är att soppan blir väldigt smulig när man mixar kycklingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar