- En burk tonfisk i olja
- En halv lök
- 3 msk majonäs
- 2 dl creme fraiche
- 3-4 kokta ägg
- salt, peppar, cayennepeppar
Hacka löken och blanda allt till en röra. Jag valde att ha ägget vid sidan om i salladen, mest för att jag bara hade ett kokt ägg. Det gick bra det också.
Till kvällsmat hade jag tänkt mig någon enchiladasvariant. Men Hanna hade ätit det i bamba. Snabb fick jag googla fram någon annan ide. Det blev kyckling med citron, oliver och feta.
- två kycklingfiléer
- olja
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl hönsbuljong
- 2,5 dl grädde
- ½ citron
- rosmarin
- salt
- peppar
- fetaost
- oliver
Bryn kycklingen i olja. Tillsätt den skivade vitlöken och salta och peppra. Blanda buljong, citronsaft och grädde i en kastrull. Koka upp och lägg i kyckling och vitlök. Koka 5 minuter. Lägg i rivet citronskal och rosmarin. Servera med fullkornsbulgur och garnera med feta och oliver.
Nu blir det ett glas vin framför idol. Trevlig helg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar