Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

fredag 8 oktober 2010

Fredagsmat

Idag är det fredag. Igen. Veckorna går ofattbart fort. Jag var trött i morse och det blev självplocksmüsli och filmjölk till frukost. Innan jag gick till jobbet gjorde jag en tonfiskröra och hackade till en sallad som jag skulle ha till lunch.

  • En burk tonfisk i olja
  • En halv lök
  • 3 msk majonäs
  • 2 dl creme fraiche
  • 3-4 kokta ägg
  • salt, peppar, cayennepeppar

Hacka löken och blanda allt till en röra. Jag valde att ha ägget vid sidan om i salladen, mest för att jag bara hade ett kokt ägg. Det gick bra det också.

Till kvällsmat hade jag tänkt mig någon enchiladasvariant. Men Hanna hade ätit det i bamba. Snabb fick jag googla fram någon annan ide. Det blev kyckling med citron, oliver och feta.

  • två kycklingfiléer
  • olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl hönsbuljong
  • 2,5 dl grädde
  • ½ citron
  • rosmarin
  • salt
  • peppar
  • fetaost
  • oliver

Bryn kycklingen i olja. Tillsätt den skivade vitlöken och salta och peppra. Blanda buljong, citronsaft och grädde i en kastrull. Koka upp och lägg i kyckling och vitlök. Koka 5 minuter. Lägg i rivet citronskal och rosmarin. Servera med fullkornsbulgur och garnera med feta och oliver.


Nu blir det ett glas vin framför idol. Trevlig helg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar