Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

tisdag 5 oktober 2010

En stressig dag

Med GI får man inte äta mjöl, pasta, potatis och bröd. Det jag bävade mest för när jag började med GI var frukosten, jag är van att äta ostmacka och kaffe. Jag trodde aldrig att jag skulle klara mig utan det, men det finns alternativ. Idag på morgonen åt jag kokt ägg, ost och gurka. Gott och man håller sig mätt.


Min dotter Hanna skulle till stadsdelskontoret. Hon ska aspirera till ungdomsfullmäktige och det var programförklaring och fotografering på agendan. Jag kom helt ur fas och den broccolisoppa som jag riktat in mig på till lunch var som helt bortblåst ur frysen. Tur att A:s salladsbuffe på jobbet funkar. Det blev spenatröra, ägg, broccoli och diverse grönsaker till lunch.


Sen var det en stressig dag på jobbet, deadline på sånt jag inte visste låg på mitt bord och allt som borde göras blev inte gjort. Sen hem och köra Hanna till musikalteater, handla och sen hem och laga mat till dotter och sjuk make. (Ingen mår så dåligt som en förkyld man!) Det blev ostfylld kyckling med fullkornsbulgur.



  • Tre kycklingfiléer
  • Parmaskinka
  • en bit mozzarella
  • färsk basilika
  • grädde
  • salt och peppar

Skär ett snitt i kycklingfiléerna. Fyll med ost och basilika. Salta och peppra. Linda parmaskinka runt. Lägg filéerna tätt i en ugnsfast form och häll på grädde. Sätt i ugn 225 grader ca 20 min. Servera med fullkornsbulgur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar