Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

söndag 24 oktober 2010

Sista natten på torpet

Så var det då dax att stänga torpet för i år. Vi hade gärna kunnat vara där året runt, men vägen är inte farbar i snöfritt klimat knappt. Hur det är när det är snö fick vi erfara i påskas. Trots 4-hjulsdrift så fick vi gå en lång väg i meterhög snö. Inte så kul med packning. Nu var det visserligen snö när vi kom upp, men bara så det blev vitt. Inga problem med väglaget och när vi eldat en stund så blev innetemperaturen 30 gr. På morgonen höll temperaturen 20 gr. Det tråkiga var att vi haft besök av möss. Tre döda hittade vi, buljongtärning fungerar tydligen som råttgift. En levande jagade vi runt utan att få tag i. Vi får se hur det ser ut i vår.

På fredagkvällen var vi sent framme och det blev hämtmat på Arbogas enda kinakrog. De har en god biff i stark sås. Med vitt ris till. På lördag gjorde vi en tur i stadskärnan. lite matinköp och en titt in på Anns ost. Ni som besöker Arboga får inte missa den butiken. Vi fick superbra tips, trots att vi handlade av "praktikanten".

Hem till torpet och bara softa. Ja, ja med alla våra ambitioner blev det ett par timmars matlagning.



Förrätt: Avocado med extra fin skagenröra. Och öl till.  Hannas alternativ blev skagenröra i rostat korvbröd. Kolla vad hon är lik min syrra!
 

Varmrätt blev en vällagad champinjonsås, broccoli och blomkål med fläskfilé.

 Efteråt blev det ost från Anns ost. En mycket prisvärd ädelost vid namn Le concurrens och en hård getost. Till det flera sorters oliver och paprika.


Vinet vi drack rekommenderas ;



Flagga  Chateau Ksara 2006 (nr 12501)
LandLibanon
DistriktBekaa
Alkoholhalt13,5 %
FärgMörk, blåröd färg.
DoftStor, utvecklad, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av plommon, torkad frukt, tobak, jord, korint och nypon.
SmakStramt, balanserat, nyanserat vin med fatkaraktär, inslag av plommon, ceder, korint, jord, tobak och örter.
AnvändningServeras vid cirka 18°C till rätter av lamm-, nöt- eller viltkött.

Fyllighet=9
Fyllighet
Strävhet=9
Strävhet
Fruktsyra=9
Fruktsyra
Lamm
Nöt
Vilt





På söndagen vaknade vi till snöfall. Det tinade så småningom. Till lunch blev det hamburgare.



När vi kom hem blev det Kebabsallad toppad med fårost från Grimmered pizzeria.

Hoppas att även ni haft en fin mathelg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar