Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

torsdag 21 oktober 2010

Någon fransman som vill lära sig?

Som jag berättat tidigare har vi haft hemska upplevelser av fransmännens bouillabaisse. En historia kan ni läsa här http://hannis-hanna.blogspot.com/2010/04/resan.html

Men nu kära fransmän, ni kan få tips på makens goda fisksoppa:

  • ½ gul lök
  • ½ fänkål
  • 1 liten bit purjolök
  • 4 dl torrt vitt vin
  • 6 dl vatten
  • 2 tärningar fiskbuljong
  • 5 dl grädde
  • 600 g blandad fisk
  • broccoli
  • champinjoner
  • 250 g oskalade räkor
  • salt, svartpeppar
Svetta gul lök och fänkål i smör. Blanda i purjolöken i slutet. Häll på vatten, vin och fiskbuljong. Reducera till hälften. Häll på grädden och koka till bra konsistens. (Ca 1 timme). Koka broccoli och bryn champinjoner. Blanda i fisk, broccoli och champinjoner i soppan och koka 5 minuter. Skala räkorna och ha i dem i slutet.



Mmmmmmmm......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar