Jag vaknade till en fantastisk höstdag. Solen sken från klarblå himmel. Friskt i skuggan och varmt i solen. Tyvärr drog förmiddagen iväg. Sedan måste jag handla, så promenaden uteblev.
Kryddlandet börjar bli lite vildvuxet men det är härligt att gå ut och skörda egna kryddor. Rosmarin har jag på stam i en kruka. I år har vi också odlat flera sorter chili.
När man äter GI blir man inte hungrig. Jag åt bacon och äggröra till frukost. När vi kom hem från handlingen kom jag på att jag glömt bort lunchen. Jag satte genast igång att laga mat. Det blev ett recept från dagens GP. Mycket gott!
Franska mustiga köttbullar
Tomatsåsen
- 2 msk olivolja
- 1 finhackad gul lök
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 400 g passerade tomater
- 4 grovhackade färska tomater
- 1 dl rött vin
- 1 gnutta honung
- 1 tsk salt
- 1 tsk nymald svartpeppar
Nötfärsbullarna
- 400g nötfärs
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 1 ägg
- 1 dl riven parmesanost
- 1 dl av den avsvalnade tomatsåsen
- 1 msk finhackad rosmarin
- 1 msk finhackad persilja
- 1 tsk flingsalt
- 1 tsk nymald svartpeppar
- 3 msk olivolja
Börja med såsen. Svetta löken blank i olivoljan. Tillsätt övriga ingridienser och låt koka i 20 minuter.
Blanda ihop allt till köttbullarna. Rulla rejäla bullar och stek runt om till en gyllenbrun färg. Hetta upp såsen och låt köttbullarna sjuda i såsen tills de är klara. Servera förslagsvis med pasta och garnera med hyvlad parmesan.
Enigt GI är det tabu att äta pasta. Fullkornspasta kan gå an. Jag kan rekommendera Barilla Integrali, finns i olika former och är GOOD.
Jag kan däremot varna för Carb Zones Low Carb. Smakar fruktansvärt. Bukfylla, om man får i sig den.
.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar