Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

söndag 10 oktober 2010

Morgonstund





Frukosten är väl en underbar måltid? Efter separationen från sängen har man en stund i lugn och ro innan dagen startar. En kopp kaffe, en tidning och något att äta. Innan jag började med GI var jag vrålhungrig på morgonen. Svimfärdig om jag ite fick något i magen direkt. En macka med ost fick det bli, den kunde tillredas sittande. Men nu orkar jag tänka till lite när jag ska göra frukosten. Idag blev det omelett med Mozzarella och tomat.

Solen strålade på morgonen men ganska snart kom en mjölkvit dimma. Sen har det varit gråmulet hela dagen. På eftermiddagen gick jag en promenad och det var friskt och klart i luften. Härligt.

Till lunchen gjorde jag en kyckling i lergryta.

  • 1 kyckling
  • 1 msk citronsaft
  • 2 tsk dragon
  • 2 msk olja
  • 2 tsk soja
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk curry
  • vitpeppar
Fyll kycklingen med citronsaft och sen dragon. Blanda olja och kryddor och pensla kycklingen runt om. Lägg med bröstsidan upp i lergrytan. In i kall ugn som sätts på 250 grader i ca 90 min.


Min kära make gjorde en underbar sås, buljongen från kycklingen och grädde som fick koka ihop, länge. Till det blev det Quinoa med fräst zucchini och paprika.
Ikväll kommer integralen till använding igen, nu i form av spagetti. Till det en mustig köttfärssås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar