Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

söndag 20 mars 2011

Hur många lingon finns - det är gott!

I dag var vi på Bergakungen och tittade på "hur många lingon finns det i världen". En svår fråga! Filmen var tänkvärd och skön. Och lite sorglig. Men mycket annat gott finns det i världen. Idag blev middagen Fläskfilé med rödvinssås

Bryn en hel fläskfilé runt om. Sänk temperaturen och låt den eftersteka på svag värme i 30 min. Låt vila 5 minuter.

Gör samtidigt en god rödvinssås:

  • 1 rödlök
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 bit rotselleri
  • 2 dl vatten
  • 2 dl rödvin 
  • 1 tärning mörk oxbuljong
  • 2 tsk muscovadosocker
  • salt, peppar, timjan
  • olivolja, smör
Hacka rödlök, vitlök och ca en msk rotselleri. Fräs i en kastrull tills de fäller ut. Häll på vatten rödvin och buljongtärning. Koka till halva mängden. Sila och blanda i kryddor. Koka en stund till. Lägg i klickar med smör.



Detta serverades med broccoli.




Kommentar från den käre maken: Jag skulle vilja äta lite till för att det var gott! Men, tyvärr det var redan slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar