I dag var vi på Bergakungen och tittade på "hur många lingon finns det i världen". En svår fråga! Filmen var tänkvärd och skön. Och lite sorglig. Men mycket annat gott finns det i världen. Idag blev middagen
Fläskfilé med rödvinssås
Bryn en hel fläskfilé runt om. Sänk temperaturen och låt den eftersteka på svag värme i 30 min. Låt vila 5 minuter.
Gör samtidigt
en god rödvinssås:
- 1 rödlök
- 1vitlöksklyfta
- 1 bit rotselleri
- 2 dl vatten
- 2 dl rödvin
- 1 tärning mörk oxbuljong
- 2 tsk muscovadosocker
- salt, peppar, timjan
- olivolja, smör
Hacka rödlök, vitlök och ca en msk rotselleri. Fräs i en kastrull tills de fäller ut. Häll på vatten rödvin och buljongtärning. Koka till halva mängden. Sila och blanda i kryddor. Koka en stund till. Lägg i klickar med smör.
Detta serverades med broccoli.
Kommentar från den käre maken: Jag skulle vilja äta lite till för att det var gott! Men, tyvärr det var redan slut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar