Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

söndag 13 mars 2011

Ibland brer man på!

När jag får frågor om hur GI-metoden fungerar är det mest kring bröd och potatis man har funderingar. Själv var jag notorisk i början och fann en hel del alternativ. (Titta under rubriken frukost och istället för potatis så får ni några tips.) Så småningom slappnade jag av och det är helt OK att då och då äta kokt potatis som varit avkyld, t ex stekt potatis, potatissallad osv. Bröd får man också äta, men välj ett osötat bröd med fullkorn och frön. Om man dessutom rostar brödet blir det ännu bättre GI-värde av någon anledning.

I morse blev det för ovanlighetens skull bröd till frukost. En Polarbröds Frisk och Fröig som jag delade i två delar, rostade och lade krämiga nykokta ägg på.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar