Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

måndag 7 mars 2011

Smaskens kyckling

Ikväll blev det ett eget recept, jag börjar bli riktigt modig och kreativ om jag får säga det själv!

Citrondoftande kyckling med fetaost och oliver
  • två kycklingfiléer
  • olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 ½ dl grönsaksbuljong
  • 2,5 dl grädde
  • ½ citron
  • timjan
  • salt
  • peppar
  • fetaost
  • oliver
Bryn kycklingen i olja. Tillsätt den skivade vitlöken och salta och peppra. Blanda buljong, citronsaft och grädde i en kastrull. Koka upp och lägg i kyckling och vitlök. Koka ca 5 minuter. Lägg i rivet citronskal och timjan. Servera med fullkornsbulgur och garnera med feta och oliver. Det blev mycket och jättegod sås!

(Bilden är snodd från ett tidigare inlägg, men rätten är likartad)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar