Lite Itailenskt tema hittills idag. Till frukost åt jag en omelett med Philadelphiaost, soltorkade tomater och Italiens prosciutto.
Till lunch blev det
laxgryta med citronsmak.
- 4 laxfiléer
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tärning hönsbuljong
- 2 ½ dl grädde
- ½ citron
- timjan, salt, peppar
- svarta oliver utan kärnor
Börja med att blanda grädde med smulad buljongtärning, färsk timjan, rivet citronskal och citronsaft. Låt det hela puttra medan du skär laxen i tärningar och hackar vitlöken. Krydda och stek laxtärningarna hastigt i en stekpanna. Häll på såsen och vitlöken och låt puttra i 3 minuter. Servera med svarta oliver. Njut!
Nu byter vi tema för det står en Nordafrikansk nötboggryta och puttrar i lergrytan i ugnen. Underbara dofter sprider sig. Smakar det som det doftar så återkommer jag med receptet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar