Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

lördag 26 mars 2011

Citron, timjan och oliver - ljuvligt gott!

Lite Itailenskt tema hittills idag. Till frukost åt jag en omelett med Philadelphiaost, soltorkade tomater och Italiens prosciutto.


Till lunch blev det laxgryta med citronsmak.
  • 4 laxfiléer
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 ½ dl grädde
  • ½ citron
  • timjan, salt, peppar
  • svarta oliver utan kärnor
Börja med att blanda grädde med smulad buljongtärning, färsk timjan, rivet citronskal och citronsaft. Låt det hela puttra medan du skär laxen i tärningar och hackar vitlöken. Krydda och stek laxtärningarna hastigt i en stekpanna. Häll på såsen och vitlöken och låt puttra i 3 minuter. Servera med svarta oliver. Njut!


Nu byter vi tema för det står en Nordafrikansk nötboggryta och puttrar i lergrytan i ugnen. Underbara dofter sprider sig. Smakar det som det doftar så återkommer jag med receptet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar