Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

söndag 20 mars 2011

Toscansk söndag

Dagen hittills har gått i italiensk anda. Till frukost blev det en omelett fylld med soltorkade tomater och philadelphiaost.

Till lunch gjorde vi en gammal goding: Italiensk korvgratäng.

  • 1 Gul lök
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 köttrik falukorv
  • 2 dl riven ost
  • örtkryddor, salt, peppar

     Rör ihop krossade tomater, hackad lök, pressad vitlök och kryddor i en ugnsfast form. Kryddorna är valfria, idag tog vi oregano. Skär falukorven i bitar och lägg uppepå.
    Riv en god ost och strö över.  
    In i ugnen 225 grader 15-20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar