Till lunch åt vi en husmansklassiker, Gratinerad falukorv, helt OK om det är en köttrik korv. Till det blev det Blomkålsmos för min del.
Efter promenaden gjorde jag en dessert från mitt bokreafynd Lättlagad GI av Ola Lauritzson. Hallon och Chokladmousse.
- 100 g 70% choklad
- 1 äggula
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl hallon
- ½ msk råsocker
Mosa hallonen med en gaffel. Blanda med sockret. Vispa grädden och rör i sockret. Smält chokladen och rör i äggulan. Blanda i hallongrädden i chokladen och häll upp i portionsglas. Ställ kallt en timme.
Obs! Den var mycket chokladmustig. Servera gärna med extra grädde och ta små glas. Portionen var avsedd för två portioner, vi gjorde tre men hälften blev kvar i glasen. |
- 2 charlottenlökar
- 1 ½ dl vitt vin
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl creme fraiche
- 1 fiskbuljongtärning
- ½ tsk fransk senap
- 1 tsk citron
- 1 stor näve räkor
- valfri fullkornspasta
- salt, peppar
Den käre maken slickade inte bara kastrullen utan ockskå såssleven |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar