Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

lördag 16 april 2011

Vilken fiskmeny!

Ikväll har vi överträffat oss själva. En förrätt bestående av räkröra på avocado:

  • 1 kokt ägg
  • 1 dl creme fraiche
  • ½ dl majonäs
  • 100 g räkor utan skal
  • ca 50 g stenbitsrom
  • skal av ½ citron
  • salt, citronpeppar
Rör ihop creme fraiche, majonäs, stenbitsrom, citronskal och och kryddor. Hacka ägg och räkor och rör försiktigt ned dem. Lägg röran på en avocadohalva och toppa med lite stenbitsrom. Mmmm...



Sen gjorde vi en variant bestående av två favoriter från den här bloggen, med lite modifiering


Krämig fisksoppa med saffran och Gratinerade blåmusslor. Modifieringen bestod i att vi tillsatte fänkål och champinjoner till fisksoppan och toppade med de gratinerade musslorna. Åhh vad gott!


Hanna och Leon fick jordgubbar special till efterrätt:

Skär jordgubbarna i bitar. Blanda lika delar socker och vatten i en kastrull. Lägg i hälften av jordgubbarna och riv citron över. Koka mjuka och mixa. Häll jordgubbssåsen över jordgubbarna, toppa med vaniljglass, grädde och en vaniljrån. AS-gott enligt expertpanelen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar