Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

fredag 22 april 2011

Mallas maffiga portioner

Ibland är det svårare än annars att hitta på vad man ska ha till mat. Idag hittade jag till slut en hel bit benfri kotlett i kylen som behövde tas om hand. Jag googlade snabbt fram ett recept vid namn Mallas kotletter i ugn. Som vanligt missade jag en viktig detalj i receptet, nämligen att den skulle stå i ugnen i 1,5 timmar. När jag upptäckte det hade jag räknat med lunch inom en halvtimme. Jag gjorde därför en egen variant och förstekte kotletterna. Jag halverade också hela receptet och det blev ändå mycket sås. (8 kotletter till fyra personer tyckte jag lät lite häftig.) Jag tror dock att såsen hade blivit tjockare i ursprungsreceptet då det skulle stå i en lägre temperatur så länge.
  • 4 benfria fläskkotletter
  • 1,5 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • ½ dl soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt, peppar
Krydda och stek kotletterna ett par minuter på var sida. Lägg dem i en ugnsfast form. Blanda alla ingredienser till såsen och häll över kotletterna. Sätt i 225 grader ugn ca 15 min. Servera med bulgur.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar