Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

söndag 24 april 2011

En enkel påskdagsmiddag

Vädret är otroligt just nu. Runt 20 grader och SOOOL! Vi hungrande vintermänniskior svimmar en gång i minuten. Utemöblerna är på plats och vi bara njuter. Idag blev det grillad oxfilé. Till det serverades ratatouille och sparris fräst i vitlök.
  • 1,5 paprika i olika färger
  • 1 gul lök
  • ett par vitlöksklyftor
  • 4 tomater
  • ½ aubergine
  • ½ squash
  • 1 tsk sambal oelek
  • Grönsaksbuljongtärning
  • salt, peppar
  • färska örtkryddor efter smak
Hacka grönsakerna och låt dem smälta samman i en gryta. Krydda efter smak. 
Sparrisen förväller du en minut, lägg i olja i en stekpanna, peppra, salta och pressa över vitlök.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar