Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

söndag 3 oktober 2010

Äppelpaj och fisksoppa

Nu har vi ätit GI drygt en månad. -7cm i midjan och -4-5kg. Det är betydligt enklare än vad jag föreställt mig. I början hade vi bunkrat upp med helt fel saker, men så småningom har vi fått rutin på att handla rätt.

I helgen har vi festat till lite.

Krämig fisksoppa med saffran lördag kväll




  • 1 purjolök
  • 1 gul lök
  • en vitlöksklyfta
  • 1 pkt saffran
  • 2 tärningar fiskbuljong
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 tsk tomatpuré
  • hackad timjan och basilika
  • lax och vit fisk tillsammans 450 gr
  • musslor
  • räkor
  • salt efter behag

Fräs löken i en kastrull. Häll i kryddorna och tomatpuré och låt de fräsa med en stund. Häll på vin, vatten och lägg i buljongtärningarna. Koka ca 5 min. Häll på grädden och låt koka ytterligare 15 min. Lägg i fisken och koka 5 min. Lägg i creme fraiche, räkor och musslor och låt bli varmt.

Och en äppelkaka till söndagsfikat.



Skiva äpplen i en form. Hacka tre dl blandade nötter och strö över. Ringla 4 msk honung över. Pudra över med kanel och grädda i ugnen i ca 20 min. Servera med vispgrädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar