I helgen har vi festat till lite.
Krämig fisksoppa med saffran lördag kväll
- 1 purjolök
- 1 gul lök
- en vitlöksklyfta
- 1 pkt saffran
- 2 tärningar fiskbuljong
- 2 dl vatten
- 2 dl vitt vin
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl creme fraiche
- 1 tsk tomatpuré
- hackad timjan och basilika
- lax och vit fisk tillsammans 450 gr
- musslor
- räkor
- salt efter behag
Fräs löken i en kastrull. Häll i kryddorna och tomatpuré och låt de fräsa med en stund. Häll på vin, vatten och lägg i buljongtärningarna. Koka ca 5 min. Häll på grädden och låt koka ytterligare 15 min. Lägg i fisken och koka 5 min. Lägg i creme fraiche, räkor och musslor och låt bli varmt.
Och en äppelkaka till söndagsfikat.
Skiva äpplen i en form. Hacka tre dl blandade nötter och strö över. Ringla 4 msk honung över. Pudra över med kanel och grädda i ugnen i ca 20 min. Servera med vispgrädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar