Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

lördag 16 oktober 2010

Strålande höstlördag

Idag har det varit en strålande dag. Vi var ner till stan och träffade vänner. Vi gick en sväng i det vackra höstvädret och hamnade så småningom på http://www.elcorazon.se/. God mat och trevligt umgänge. Jag åt stekt lax.

På hemvägen hoppade vi av bussen vid vårt kantarellställe, Grimmereds fruktaffär. Ganska dyrt med de gula nu, men de är guld värda. Vi gjorde en mustig kantarellsoppa till kvällsmat.

  • 5 dl kantareller + lite extra
  • ½ gul lök
  • ½ dl vitt vin
  • 1 tärning kalvbuljong
  • 5 dl vatten
  • 4 dl grädde, 1 dl mjölk, eller blanda som du tycker...
  • Salt, peppar
Finhacka löken och fräs den i smör tillsammans med kantarellerna tills löken blir glansig. Häll på vinet och smula över buljongen.  Låt koka ihop en stund. Häll på vatten och koka i 5 minuter. Mixa soppan slät. Häll i gräddblandningen och koka ytterligare 5 minuter. Bryn de extra kantarellerna och lägg i soppan vid servering.
Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar