Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

torsdag 14 oktober 2010

Inspirationskällor

Att äta GI innebär inte att man måste hitta speciella GI-recept. Det finns en massa alternativ bland den "vanliga" maten. Att Googla på internet är ett tips när man vill hitta något bra recept. När jag söker efter det jag gillar kommer ofta http://www.bloggfamiljen.se/?blog=matplatsen upp. Fina bilder och ofta goda recept, en riktig inspirationskälla. Idag provar jag matplatsens recept på Grekisk pastasås.

  • Charlottenlök
  • Zucchini
  • 1 burk krossade tomater
  • Creme Fraiche
  • Salt, peppar och oregano.
  • Fetaost
  • Oliver

Fräs hackad lök och tärnad zucchini i en gryta. Häll på tomater och Creme fraiche. Krydda och koka upp. lägg i tärnad fetaost. Servera till pasta och garnera med svarta oliver.




Idag var det konferens på Riverton. Jag hade förberett mig på att det kunde bli en fuskdag, men det gick bra. Lunchen var bouillabaisse-gryta. Svensk variant. Bouillabaisse kommer ursprungligen från Marseille. Vi letade efter den bästa när vi var där, men den kan jag varna för. Min dotter kallar den för bollabläääs. Rivertons var dock god. När det gäller konferens får dock Scandic plus. De har alltid alternativ till fikat, grönsaksdip, nötter m.m.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar