Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

tisdag 12 oktober 2010

Om att gå ner i vikt



Min tolvåriga dotter och hennes kompis har gjort en meny som de hängt upp på kylskåpet;
Frukost: havregrynsgröt med tea
Lunch: Grönsaker, lite pasta, lite kött
Middg: Saladd med lite av varje.

Ja, ja, jag har aldrig bantat i hela mitt liv, kanske för att jag trodde samma som dem, att det var vad som erbjöds. När det kan vara så enkelt som att äta GI.

Vardagen är igång och det har inte varit några överraskningar i maten, rester och As buffe. Fil och müsli till frukost. Men igår  blev det en god kvällsvickning. Maken kände för något och gräddade fryst smördeg som han lade getost på. Jag kontrade med att pensla zucciniskivor med ägg, på med grovt salt, grädda ihop med smördegen. På med lite getost och gratinera i ugnen. Han blev lite lång i ansiktet för det var mycket godare än hans traditionella.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar