Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

torsdag 7 oktober 2010

Idag lyckades jag återskapa födelsedagsfrukosten. Skinka, ägg och keso. Till det starkt pressokaffe. Man håller sig mätt länge på det.




Till lunch blev det den försvunna broccolisoppan som nu kommit till rätta.

  • 3 schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300 g zucchini
  • 6 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 300 g broccolibuketter
  • 3dl mjölk (eller grädde)
  • 60 g ädelost
  • salt och peppar

Hacka lök och vitlök. Tärna zucchini. Fräs i olja 2-3 minuter. Tillsätt vatten, buljongtärning och broccoli och koka 5-6 min under lock. Mixa soppan slät. Tillsätt mjölk (grädde) och ost. Hetta upp. Salta och peppra.

Idag var det dessutom en fuskdag. Vi köpte thaimat till kvällsmat. Jag har gått ner ytterligare ett kg sista veckan. Får se vad som händer med det...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar