Etiketter

Bröd (5) dessert (10) drycker (12) Familj (14) Fest (15) Fisk (23) fläsk (1) frukost (25) fusk (21) färdigmat (2) förrätt (7) GI-värde (4) grekiskt (2) gryta (13) Hälsa (2) höst (2) Istället för potatis (17) Italien (5) Jul (10) Konferens (6) korv (6) kryddor (2) Kyckling (27) kött (39) Köttfärs (15) lamm (2) LCHF (5) Mexico (10) Mobilblog (1) Mobilblogg (7) omelett (6) orientaliskt (4) Ost (37) pasta (24) Påsk (1) resa (12) restaurang (19) skaldjur (14) snabbt (51) soppa (16) spenat (3) Stuvning (4) svamp (3) Sås (28) teater (1) tomatsås (2) tonfisk (2) Utrustning (3) vegetariskt (5) vickning (8) vikt (6) vin (1) vitkål (5) Ägg (14)

onsdag 13 oktober 2010

Långkok till fisken

Vi har en jättegod fisksås vi brukar göra.
  • 4 finhackade tomater
  • 1 hackad charlottenlök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpure
  • 1 dl vatten
Koka ca 5 min. Sila tomatröran och blanda vätskan med 2 dl grädde i en gryta. Låt det koka ihop till en fin konsistens. Länge. Vispa i en msk smör. Salta och peppra.

Idag åt vi halstrad torsk. Till det fick jag tärnad zucchini, gul lök, 3 färger på paprika som wokades. I slutet tillsattes purjolök och timjan. Övriga familjen åt potatis.Mitt var godast igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar